ГоловнаПолітика

Російський суд відхилив скаргу захисту Савченко

Льотчиці дозволили брати участь у засіданні суду

Суддя Басманного суду Артур Карпов відхилив скаргу захисту української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко на об'єднання порушених стосовно неї кримінальних справ.

Як повідомляють Грани.ру, Савченко висунули обвинувачення за частиною 5 статті 33, пунктами "а", "б", "е", "ж" і "л" частини 2 статті 105 КК (пособництво у вбивстві загальнонебезпечним способом двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням ними службової діяльності з мотивів політичної ненависті, здійсненому групою осіб).

Пізніше ФСБ порушила стосовно Савченко кримінальну справу за фактом незаконного перетину кордону (частина 1 статті 322 КК).

Крім того, в матеріалах справи також опинилася згадка статті 356 (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). Оголошуючи рішення, Карпов підтвердив "технічну помилку" в частині обвинувачення Савченко за цією статтею.

Савченко, яка відновила голодування, була особисто присутня на засіданні.

Напередодні вона подала відповідну заяву і заборонила адвокатам брати участь у процесі за її відсутності.

Як повідомив адвокат Марк Фейгін, зараз Савченко важить 53 кілограми. Проте в Басманному суді клітку із заручницею охороняють більш як десять поліцейських.

Журналістам, присутнім у залі суду, заборонили спілкуватися із Савченко. Вони були змушені мовчати, не відповідаючи на її запитання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram