ГоловнаПолітика

ГПУ передала до суду справу Кернеса (оновлено)

Мера звинувачують у викраденні, тортурах і погрозах вбивства євромайданівців

ГПУ передала до суду справу Кернеса (оновлено)
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо мера Харкова Геннадія Кернеса і його двох охоронців у викраденні, тортурах та погрозі вбивством.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Кернес і його охоронці звинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

Раніше заступник генпрокурора Олексій Баганець повідомляв, що справа стосується викрадення двох євромайданівців.

"Два євромайданівці просто хотіли сфотографувати і зняти на відео зустріч, в якій брали участь люди, які приїхали на автомобілях з російськими номерними знаками... Після цього автомайданівців заблокували в автомобілях, побили, доставили в готель, били їх кийками по тілу, обличчю", - розповідав Баганець.

Кернес звинувачується в організації та виконанні цих злочинних дій.

"Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, знайоме з перебігом слідства, повідомляв про закінчення слідства у справі 1 березня. За даними агентства, справу мають передати у Дзержинський райсуд Харкова, оскільки події, в яких звинувачують Кернеса, відбувалися на території Дзержинського району міста.

Оновлення. Нардеп Антон Геращенко у своєму фейсбуці підтвердив направлення справи Кернеса в Дзержинський районний суд Харкова, зазначивши, що багато суддів цього суду "можуть бути не байдужі до долі мера Харкова".

З цієї причини, за даними Геращенка, генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справ з проханням перенести розгляд цієї справи в іншу область України, щоб уникнути прямого тиску на суд з боку Кернеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram