ГоловнаПолітика

Після України Путін може піти на Балтію і Польщу, - Бжезінський

За словами експерта, чергові вогнища також можуть вибухнути в Молдові, Грузії, Азербайджані

Після України Путін може піти на Балтію і Польщу, - Бжезінський
Фото: argumentua.com

Від успіху агресії президента РФ Володимира Путіна в Україні буде залежати, чи зважиться він на подальші кроки щодо країн Балтії, Польщі та інших територій.

Про це в інтерв'ю газеті Dziennik Gazeta Prawna заявив американський експерт, колишній радник екс-президента США Джиммі Картера з питань національної безпеки Збігнєв Бжезінський, передає Укрінформ.

"Якщо війна в Україні виявиться легким військовим успіхом Росії, її перемогою, то, в першу чергу, потрібно брати до уваги можливість чогось у балтійських країнах. Чергові вогнища можуть вибухнути в Молдові, Грузії, Азербайджані. Така логіка подій, Польща могла б стати наступною метою", - заявив Бжезінський.

На його думку, Україне слід допомогти, зокрема надаючи їй озброєння. Членство Україна в НАТО він назвав "необов'язковим", проте виступив за членство в ЄС, але це ще "довгий шлях" для Києва.

Одночасне членство України в НАТО і ЄС, на думку Бжезінського, було б дуже "сильним ляпасом" для Росії. "Мова не про те, щоб не дратувати Росію, а щоб не нагнітати ситуацію", - констатував польський експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram