ГоловнаПолітика

"Нормандська четвірка" домовилася співпрацювати з контактною групою щодо Донбасу

Йдеться про створення щонайменше чотирьох робочих груп, але їх склад ще не узгоджено

"Нормандська четвірка" домовилася співпрацювати з контактною групою щодо Донбасу
Фото: EPA

Заступники міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" (Франція, Німеччина, Україна, Росія) на зустрічі в Парижі домовилися створити профільні робочі групи в рамках тристоронньої контактної групи.

Про це після завершення тригодинного засідання "четвірки" повідомив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передає Укрінформ.

"Щоб мати паралельні можливості роботи, учасники зустрічі в "нормандському форматі" домовилися про необхідність створення профільних робочих груп у рамках тристоронньої контактної групи. Йдеться про створення щонайменше чотирьох робочих груп. Їх склад і точні назви ще не узгоджено", - зазначив дипломат.

За його словами, представники країн "нормандської четвірки" ознайомилися з позицією ОБСЄ і тепер мають її обговорити.

"Йдеться про конкретні речі. Зокрема, створення робочих груп (умовні назви) з питань безпеки, гуманітарних питань, соціально-економічного відновлення і з політичного врегулювання", - зазначив Пристайко.

Перша група, за його словами, могла б займатися питаннями припинення вогню, відведення важкого озброєння, контролю за частиною українсько-російського кордону, всіма питаннями, що стосуються безпеки. До компетенції другої групи можуть належати питання обміну заручниками, доставки гуманітарних вантажів, адресної допомоги населенню окупованих територій.

Третя робоча група могла б займатися соціально-економічними питаннями, відновленням частин окупованого Донбасу, питаннями пенсій, зарплат та ін. Четверта - група з політичного врегулювання, допустив Пристайко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram