ГоловнаПолітика

На Донбасі затримали спільника вбивці офіцера СБУ

Під час спецоперації було затримано 30 осіб

На Донбасі затримали спільника вбивці офіцера СБУ

Оперативна група Управління Служби безпеки у Донецькій області затримала спільника Дениса Гордєєва, підозрюваного у вбивстві офіцера СБУ Віктора Мандзіка у Волновасі.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"Мова йде про громадянина України "К" 1976 р.н., уродженця Донецької області. Під час обшуку його квартири було вилучено великі грошові суми у національній та іноземній валютах. Зазначена особа підтвердила свої зв'язки з Гордєєвим і надала важливі дані для його подальшого розшуку", - повідомив Лубківський.

Він також зазначив, що під час розслідування цього вбивства, а також спецоперації з зачистки зони АТО від контрабанди зброї та мародерства, сьогодні у Донецькій і Дніпропетровській областях затримали 30 осіб. Підозрювані чинили опір.

"У зловмисників вилучено 19 автоматів, кулемет, 9 гранатометів РПГ 26, 42 підствольні гранатомети, пістолети, гранати, близько 13 000 набоїв різного калібру, понад 6 кг вибухівки. Перші затримання людей зі зброєю відбулися 21 березня у Волновасі, де було скоєно вбивство", - зазначив радник голови СБУ.

Наступний етап спецоперації провели 22 березня. На території однієї з дитячих установ у Волноваському районі затримали вісьмох озброєних військовослужбовців, перебування яких у цьому місці не було обґрунтовано бойовими завданнями. Ще десять озброєних громадян, які представлялися співробітниками міліції та активістами одного з громадських рухів, затримано в одному з місцевих дачних кооперативів.

Також, за словами Лубківського, затримано чотирьох свідків скоєння цього злочину. Вони дають свідчення.

Нагадаємо, в суботу, 21 березня, у Волновасі невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий помер у машині швидкої допомоги від отриманих поранень. На сайті Дніпропетровської обладміністрації пізно ввечері в неділю з'явилася заява, що співробітника СБУ застрелив боєць батальйону "Дніпро-1".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram