ГоловнаПолітика

Суд у справі про заборону КПУ знову може не відбутися (оновлено)

Київські суди не можуть домовитися, кому розглядати справу

Суд у справі про заборону КПУ знову може не відбутися (оновлено)
Фото: LB.ua

Адвокат Компартії України Олександр Готін заявив, що Київський окружний адміністративний суд почне розгляд позову Міністерства юстиції про заборону діяльності КПУ в понеділок, 30 березня. Водночас сам суд стверджує, що розгляд не відбудеться.

"На 30 березня призначено засідання суду", - повідомив Готін сьогодні "Українські новини". Адвокат уточнив, що засідання почнеться о 10:30. Він зазначив, що захист КПУ намагався оскаржити рішення про передачу справи до Київського окружного адмінсуду, але відкликав свою апеляцію.

Разом з тим прес-служба Київського окружного адмінсуду стверджує, що справу знято з розгляду, тому що апеляція все-таки є і передана до суду другої інстанції - у Київський апеляційний адміністративний суд.

Нагадаємо, 8 липня 2014 року Мін'юст звернувся до Окружного адмінсуду Києва з проханням заборонити діяльність КПУ. Однак у лютому цього року судді Окружного адмінсуду вчинили демарш, відмовившись розглядати справу через проведення у них обшуків. Тоді позов передали до Київського окружного адмінсуду.

Підстави для заборони політичної партії прописано в законі "Про політичні партії", вважають у Мін'юсті. Такими, зокрема, є дії партії, спрямовані на ліквідацію незалежності України; зміну конституційного ладу насильницьким шляхом; порушення суверенітету і територіальної цілісності України; підрив безпеки держави.

КПУ неодноразово звинувачували у сприянні сепаратизму, зокрема, у вербуванні бойовиків та їхньому фінансуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram