ГоловнаПолітика

Коломойський пішов у відставку

Губернатор передасть владу "в максимально комфортному режимі"

Коломойський пішов у відставку
Фото: president.gov.ua

Ігор Коломойський подав у відставку з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації. Президент Петро Порошенко вже підписав указ про його звільнення.

Про це повідомила прес-служба голови держави в ніч проти середи.

"Президент України Петро Порошенко задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний указ голова держави підписав під час зустрічі з ним", - йдеться в повідомленні.

Також на сайті опубліковано наказ про звільнення Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА, датований 24 березня.

При цьому президент зазначив, що Дніпропетровська область повинна залишатися надійним захисним кордоном на сході України. "Ми повинні забезпечити мир, стабільність і спокій. Дніпропетровська область залишається бастіоном України на сході, захищає мир і спокій громадян", - цитує Порошенка його прес-служба.

Виконувачем обов'язків голови Дніпропетровської ОДА призначать Валентина Резніченка. Резніченко довго працював в "Українському медіа-холдингу", який очолював нинішній голова Адміністрації президента Борис Ложкін.

Разом із тим, за інформацією нардепа з оточення Коломойського Бориса Філатова, у відставку з посади заступника голови Дніпропетровської області подав також Геннадій Корбан.

Філатов також повідомив, що звільнення пройшло максимально коректно.

"Усі справи будуть передані Валентинові Резніченку в максимально комфортному режимі. У суботу відбудеться мітинг-концерт "За Єдину Україну". На мітингу буде заслухано річний звіт команди Коломойського. Будуть народні депутати, лідери громадської думки, добровольці, волонтери, новий губернатор", - написав він у "Фейсбуці".

Заступник Коломойського Святослав Олійник у своєму фейсбуці натякнув на домовленість із Коломойським про реприватизацію активів інших олігархів

"Якщо звільнити Коломойського (та ще й у супроводі коментарів брехуна Наливайченка) і після цього не зачепити жодного іншого олігарха, то виглядати буде дуже зле. А якщо "закон один для всіх" і доведеться очистити від олігархів усі держпідприємства, то доведеться увійти в клінч з усіма, що теж погано. А якщо закон не "один для всіх", то тоді зле зовсім. Просто глухий кут якийсь", - написав він.

Нагадаємо, 19 березня Ігор Коломойський у супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії "Укртранснафта", який київська міліція згодом узяла під варту.

20 березня Порошенко оголосив догану Коломойському за нецензурні висловлювання на адресу журналіста під офісом "Укртранснафти".

Увечері 22 березня стало відомо, що голова ДніпроОДА барикадується в будівлі компанії "Укрнафта".

В.о. президента Олександр Турчинов призначив Коломойського головою Дніпропетровської ОДА 2 березня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram