ГоловнаПолітика

Україні треба готуватися до найактивнішої атаки Путіна, - Парубій

Такий прогноз підтверджують і розвіддані НАТО і США, заявив нардеп

Україні треба готуватися до найактивнішої атаки Путіна, - Парубій
Фото: Макс Левин

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що бойовики і російські війська готують найбільш активну атаку на Україну.

В інтерв'ю "Українській правді" Парубій нагадав, що перед усіма великими атаками терористи, як і зараз, багато говорили про нібито невиконання Україною мінських домовленостей.

"Співставляючи ту велика кількість живої сили і техніки, яка сьогодні стоїть на кордоні з Україною, беручи до уваги дані розвідки і такі заяви, адже вони як папуги повторюють те, що їм кажуть з Кремля, я вважаю, що нам треба готуватися до чергової активної фази, а можливо, найбільш активної атаки щодо України", - заявив він.

За словами Парубія, такий прогноз підтверджують і розвіддані НАТО і США.

Коментуючи ухвалення законів про особливе самоврядування в окупованих регіонах Донбасу, він заявив, що вони насамперед були ухвалені для демонстрації західним партнерам дотримання Україною мінських угод, але не зможуть зупинити російський наступ.

"Якщо ви мене запитаєте, чи вірю я в ці мирні переговори, я скажу: "Ні, не вірю". Коли мене запитають, чи може цей закон зупинити Путіна, скажу: "Ні, не зупинить", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада ввела особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей з дня прийняття повноважень органів місцевого самоврядування. Закон підписав Президент Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram