ГоловнаПолітика

Представництво "Свободи" в Раді скоротилося до 6 депутатів

Сергій Рудик вийшов з партії через інтереси своїх виборців

Представництво "Свободи" в Раді скоротилося до 6 депутатів
Сергей Рудык

Партія "Свобода" 20 березня задовольнила заяву народного депутата Сергія Рудика про призупинення його членства у "Свободі" і в парламентській групі "ВО "Свобода".

Партія пояснює, що мажоритарник Рудик під час голосувань у парламенті виходить насамперед з інтересів своїх виборців в окрузі, а політична лінія "Свободи" формується, виходячи з інтересів усієї держави.

"Оскільки регламент роботи свободівської депутатської групи в парламенті передбачає одностайне голосування, щоб надалі уникнути конфлікту інтересів, прийнято рішення задовольнити заяву депутата і зупинити членство Сергія Рудика в парламентській групі "ВО "Свобода" і в політичній силі "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", - повідомляє прес-служба партії.

Таким чином, зараз у парламенті 6 депутатів представляють "Свободу": Михайло Головко, Андрій Іллєнко, Юрій Бублик, Олександр Марченко, Олег Осуховський та Юрій Левченко. Всі ці мажоритарники на виборах були висунуті з'їздом "Свободи", на відміну від Рудика, який пройшов у Раду як самовисуванець від виборчого округу №198 (Черкаська область).

Рудик, історик за освітою, з 9 квітня 2014 року займав посаду голови Держземагентства за квотою партії "Свобода". 10 вересня уряд усунув Рудика від виконання обов'язків без зазначення причин, а 26 листопада звільнив у зв'язку з обранням народним депутатом України.

У серпні Рудик став фігурантом гучної історії з "викраденням". Люди губернатора Дніпропетровської області кілька годин утримували його у відділенні міліції і змусили написати заяву про вступ до добровольчого батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram