ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав фракції коаліції не розхитувати ситуацію в країні

Партія Яценюка виступила проти його усунення з посади

"Народний фронт" закликав фракції коаліції не розхитувати ситуацію в країні
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народного фронту" у Верховній Раді закликала колег по коаліції не розхитувати ситуацію у країні.

Про це йдеться у заяві прес-служби НФ у відповідь на вимогу кількох депутатів коаліції скликати позачергове засідання парламенту. На ньому депутати пропонують створити слідчу комісію з питань корупції в Кабміні і відсторонити на час розслідування прем'єра Арсенія Яценюка з посади.

"Парламентська фракція "Народний фронт" заявляє про зростання рівня деструктивного популізму як з боку окремих народних депутатів, так і деяких фракцій з коаліційної більшості, які, почавши інформаційну боротьбу проти уряду, дивним чином збігаються в риториці з рупорами кремлівської пропаганди", - сказано в повідомленні.

НФ нагадує, що вчора голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков висловив "мрію" політичного керівництва Росії про те, що Яценюку "варто тікати з країни". Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявляв про невдоволення як самим фактом формування партії "Народний фронт", так і діяльністю керівника партії та українського уряду.

"Ми розуміємо, що, незважаючи на відносне перемир'я на фронті, Росія далі здійснює підривну діяльність всередині України, сподіваючись унаслідок внутрішніх політичних воєн і дестабілізації знову колонізувати Україну без додаткових військових надзусиль. Саме під цим кутом зору партія і фракція "Народного фронту" розцінює останню заяву деяких народних депутатів з вимогою до голови Верховної Ради України скликати позачергове засідання парламенту з метою публічної екзекуції уряду за абсурдними звинуваченнями одного з чиновників, щодо зловживань якого Кабінет Міністрів ініціював службове розслідування", - сказано в заяві НФ.

Партія нагадує, що Яценюк і сам звернувся до ГПУ з вимогою розслідувати інформацію цього чиновника - глави Держфінінспекції Миколи Гордієнка. НФ пропонує дочекатися найближчого чергового засідання, на якому заслухати звіт ГПУ з цього питання і таким чином поставити крапку у скандалі.

"Ми також звертаємося до народних депутатів та фракцій, які входять в коаліційну більшість, із закликом не розхитувати ситуацію всередині країни, оскільки внутрішньополітичні війни та політичні кризи в умовах війни становлять небезпеку самому існуванню держави", - сказано в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram