ГоловнаПолітика

У вбивць офіцера СБУ знайшли списану "Дніпром-1" зброю

Збройова кімната спецпідрозділу МВС опечатана

У вбивць офіцера СБУ знайшли списану "Дніпром-1" зброю
Фото: mvs.gov.ua

МВС порушило кримінальне провадження у зв'язку з виявленням у людей, причетних до вбивства офіцера СБУ у Волновасі, зброї підрозділу спецпризначення МВС "Дніпро-1".

"Позавчора під час затримання групи людей, причетних до вбивства у Волновасі, у них було виявлено частину автоматичної зброї, яка була на обліку у "Дніпрі-1". Частину цієї зброї списано як втрати на полі бою після подій в Іловайську, де батальйон "Дніпро -1" брав участь і виходив з оточення. І навколо цього триває розслідування, і саме тому кімната зберігання зброї "Дніпра-1" опечатана, і там з учорашнього вечора працює спеціальна комісія надіслана з МВС. Порушено відповідну кримінальну справу", - повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, 21 березня у Волновасі застрелели офіцера СБУ. Його вбили при спробі затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.

За підозрою в причетності до злочину затримали близько 10 осіб, частина з яких, як визнала Дніпропетровська ОДА, раніше проходили службу в батальйоні "Дніпро-1". Ім'я підозрюваного, який безпосередньо натиснув на спусковий гачок, - Денис Гордєєв. Він є помічником нардепа Андрія Денисенка, близького до губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що злочинне угруповання отримувало підтримку і фінансування з боку чиновників Дніпропетровської обласної держадміністрації, у тому числі заступників губернатора Геннадія Корбана і Святослава Олійника. Денисенко ж, як заявляв раніше Аваков, намагався чинити тиск на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram