ГоловнаПолітика

Корбан: контрабандою в зоні АТО займаються співробітники СБУ

Дніпропетровська влада вимагає слідчу комісію щодо заяв Наливайченка

Корбан: контрабандою в зоні АТО займаються співробітники СБУ
Фото: 9-channel.com

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан заявив, що контрабандою в зоні АТО займаються співробітники Служби безпеки України.

"Саме співробітники СБУ налагодили і кришують систему перевезення товарів у зоні АТО. Це пов'язано із супроводом металобрухту, сигарет тощо", - сказав він на прес-конференції в Дніпропетровську, коментуючи сьогоднішні звинувачення голови СБУ Валентина Наливайченка.

Корбан заявив, що влада Дніпропетровської області вимагає створення слідчої комісії в парламенті, яка має розібратися досконально в цьому питанні і довести або спростувати зв'язок між викраденням чиновника мерії Дніпропетровська Олександра Величка і вбивством співробітника СБУ у Волновасі. Якщо дані Наливайченка не будуть переконливими, в Раді збиратимуть підписи за його відставку, підкреслив заступник голови ОДА.

Він додав, що ДніпрОДА є "фортецею, яка стримує агресію". Але замість того, щоб допомогти, центральна влада, можливо, зробила її "предметом якогось таємного протоколу в Мінську". "Я, звичайно, сподіваюся, що це не так, але сумніви є", - сказав Корбан.

"На мене є близько 8 кримінальних справ, а на Вілкула - немає жодної, на Бойка - немає жодної і на всіх інших злочинців, які сидять в "Опозиційному блоці" і ховаються за депутатським мандатом, немає жодної", - підсумував Корбан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram