ГоловнаПолітика

Проти Фірташа в Україні немає кримінальних справ

Правоохоронні органи ні в чому не підозрюють бізнесмена

Бізнесмен Дмитро Фірташ не фігурує як підозрюваний у жодній кримінальній справі, порушеній в Україні.

Про це свідчать документи, оприлюднені "Радіо Свобода". У відповідь на запит видання Генеральна прокуратура і Служба безпеки України відповіли, що кримінальних проваджень щодо Фірташа у них немає. Міністерство внутрішніх справ відмовилося відповідати на це питання, посилаючись на закон "Про захист персональних даних".

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура відновила спроби повернути 11 млрд кубометрів газу у компанії "РосУкрЕнерго", співвласником якої є Фірташ. Крім того, є кримінальна справа щодо менеджерів газової компанії "Карпатигаз", яку пов'язують із Дмитром Фірташем. Також прокуратура Сумської області порушила кримінальне провадження на посадових осіб державного заводу "Сумихімпром", який через менеджмент контролюється Фірташем.

Бізнесмен Ігор Коломойський також заявляв, що Фірташ незаконно приватизував облгази під час правління Віктора Януковича. Прем'єр Арсеній Яценюк на засіданні уряду якось сказав, що облгази Фірташа далі крадуть гроші, незважаючи на зміну влади.

Сам Фірташ в інтерв'ю LB.ua заявляв, що його заарештували безпідставно, тому що жодних злочинів він не скоював. Зараз він перебуває в Австрії в очікуванні рішення про екстрадицію в США. Американські правоохоронні органи підозрюють його у дачі хабара індійським чиновникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram