ГоловнаПолітика

Усі подання з приводу закону про люстрацію об'єднали в одне провадження

Конституційний Суд повинен винести рішення протягом 3 місяців.

Усі подання з приводу закону про люстрацію об'єднали в одне провадження
Фото: EPA/UPG

Конституційний Суд (КС) об'єднав в одне провадження всі подання щодо конституційності норм закону "Про очищення влади" (люстрація).

Про це повідомив начальник прес-служби КС Геннадій Черненко.

"Об'єднано подання Верховного Суду від 17 листопада 2014 року і подання 47 депутатів Ради (40 із фракції "Опозиційний блок") від 20 січня про неконституційність норм закону про люстрацію", - повідомив він.

Ще одне подання Верховного Суду від 16 березня про неконституційність автоматичної люстрації чиновників надійшло в КС тільки в понеділок, уточнив Черненко.

Згідно із законодавством, Конституційний Суд повинен винести рішення протягом 3 місяців з дня відкриття провадження у справі.

16 березня пленум Верховного Суду звернувся до КС із проханням визнати неконституційним звільнення чиновників згідно із законом "Про очищення влади" без встановлення індивідуального характеру їхньої відповідальності.

Нагадаємо, в січні депутати Верховної Ради, серед яких багато колишніх регіоналів, оскаржили в Конституційному Суді закон "Про очищення влади". Раніше закон про люстрацію оскаржив Верховний Суд України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram