ГоловнаПолітика

Наливайченко анонсував роззброєння охорони "Укрнафти"

СБУ готова допомогти міліції затримати людей у камуфляжі та їхню бронетехніку.

Наливайченко анонсував роззброєння охорони "Укрнафти"

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив про доручення Президента України Петра Порошенка роззброїти всіх осіб, які перебувають у будівлі "Укрнафти".

"Є вже чіткі вказівки і Президента (і, я так розумію, генеральний прокурор буде контролювати), щоб, по-перше, кожну людину, причетну до перебування в "Укрнафті", було роззброєно. Якщо й були дозволи (на носіння охороною "Укрнафти" зброї), їх слід скасувати", - розповів він на брифінгу.

За словами Наливайченка, СБУ готова допомогти міліції затримати цих осіб, а також "броньовані КрАЗи без номерів, що з'явилися в центрі Києва".

Нагадаємо, в неділю офіс "Укрнафти" в Києві обнесли металевою огорожею, а її охорону посилили кілька десятків озброєних людей у камуфляжі і бронетехніка. Ігор Коломойський, який контролює 42% акцій компанії, приїхав до "Укрнафти" і заявив журналістам, що вхід у приміщення заблокувала охоронна структура з метою захисту від рейдерів.

19 березня Верховна Рада прийняла поправки до закону "Про акціонерні товариства", які регулюють порядок проведення зборів і виплати дивідендів у держкомпаніях. Зміни передбачають, зокрема, зниження кворуму для проведення зборів акціонерів, що дозволить "Нафтогазу" як власнику 50% + 1 акції змінити "приватівський" менеджмент підприємства. Структури "Привату" Ігоря Коломойського володіють 42% акцій підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram