ГоловнаЕкономікаБізнес

CNBM повідомить уряду Китаю про ситуацію в галузі ВДЕ України

Китайські інвестиції в Україні перебувають під загрозою через дії енергетичних регуляторів.

CNBM повідомить уряду Китаю про ситуацію в галузі ВДЕ України
Офис CNBM
Фото: www.cnbmltd.com

Керівництво Китайської національної групи корпорацій будівельних матеріалів СNBM (СНБМ) спільно з радником канцелярії з торгово-економічних питань при Посольстві Китаю в Україні провело низку зустрічей у Києві.

Міністерство палива та енергетики України вкотре не змогло прийняти китайську делегацію, пославшись на велику завантаженість керівництва. Як відомо, НКРЕКУ прийняла рішення ретроспективно зменшити "зелені" тарифи на підставі рекомендацій Міненерговугілля. У зв'язку з чим представники китайської делегації висловили здивування і невдоволення, що їх не прийняли.

Як повідомили в СНБМ, незважаючи на неодноразові запевнення української влади, що гарантії інвесторам у галузі ВДЕ не втратять чинність, тариф для вже побудованих станцій знизили. Ці дії порушують умови, за яких компанія входила на ринок України. СНБМ є одним з найбільших гравців ринку відновлюваної енергетики в Україні. Загальна сума інвестицій компанії в сонячну енергетику України становила близько 1 млрд дол., а потужності компанії в Україні становлять 1000 МВт.

Повідомляють, що китайська делегація зустрілася з керівництвом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері електроенергії та комунальних послуг (НКРЕКУ). Крім того, члени делегації виступили на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та провели зустріч в Антимонопольному комітеті України.

За результатами поїздки представники китайської делегації зроблять доповідь профільним міністерствам КНР.

Як повідомляли раніше, рішення НКРЕКУ про зниження "зеленого" тарифу для вже генеруючих об'єктів відновлюваної енергетики сприйняли як непослідовну політику держави Україна у сфері ВДЕ, що серйозно підірвала довіру інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram