ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ продав свою частку в Борщагівському фармзаводі

Фабрика "Дарниця" виклала 172 млн гривень за акції свого конкурента

Київ продав свою частку в Борщагівському фармзаводі
Фото: www.gmpnews.ru

Фармацевтична фабрика "Дарниця" викупила частку київської громади у Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі. За 29,95% акцій підприємства "Дарниця" заплатила 171,8 млн гривень за стартової ціни 143,3 млн гривень.

Торги щодо акцій фармзаводу відбулися в п'ятницю, на них претендувала, крім "Дарниці" (представленої на аукціоні фірмою "Куб"), також фірма "Пантеон К". Ще 3 компанії подавали заявки, але через відсутність гарантійних внесків їх не допустили до аукціону.

ПАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ" раніше контролювалося трьома великими акціонерами: Київською міськрадою, а також двома Віргінськими офшорами Beldor Group і Lenik Group. У них сумарно понад 41% акцій.

За словами

директора департаменту комунальної власності Київської міськдержадміністрації Андрія Гуца, придбання пакета не дасть можливості "Дарниці" впливати на господарську діяльність БХФЗ і застосовувати таким чином неринкові конкурентні методи, пише "Інтерфакс-Україна".

БХФЗ створили у 90-х роках минулого століття на базі низки потужностей Дарницького хімфармоб'єднання після серії реорганізацій. Зараз випускає понад 100 найменувань лікарських засобів. Частка підприємства на українському ринку лікарських засобів - до 10%. За даними компанії на кінець 2012 року, 40% номенклатури БХФЗ охоплювали лікарські засоби, включені в обов'язковий асортимент соціально орієнтованих ліків вітчизняного виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram