ГоловнаПолітика

Місію ОБСЄ в Україні треба доповнити миротворцями, - МЗС

Це має гарантувати безпеку і контроль на лінії зіткнення і на кордоні

Місію ОБСЄ в Україні треба доповнити миротворцями, - МЗС
Фото: for-ua.com

Місію ОБСЄ в Україні необхідно доповнити стабілізуючим фактором у вигляді міжнародної миротворчої або поліцейської місії під егідою ООН або ЄС. Це має гарантувати належну політику безпеки і контрольну функцію на лінії зіткнення конфлікту і на українсько-російському кордоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на зустрічі з послами країн ЄС та країн "Великої сімки", передає "Апостроф".

Також міністр заявив, що одним з перших кроків для забезпечення майбутніх місцевих виборів на Донбасі має стати надання можливості для українських ЗМІ безперешкодно працювати на територіях, що перебувають під контролем проросійських бойовиків.

Він підкреслив необхідність забезпечення можливості для всіх зареєстрованих в Україні політичних партій брати участь у цих виборах.

На думку міністра, вільні і чесні вибори на Донбасі є позицією, яка базується і логічно випливає з мінських домовленостей, котрі було підтримано усіма лідерами країн "нормандської четвірки", включаючи президента Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада підтримала президентський проект постанови про звернення до Радбезу ООН і Ради Євросоюзу про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram