ГоловнаПолітика

У Кривому Розі заарештували колишнього заступника мера у справі про тухлу ковбасу

Чиновника підозрюють у постачанні "тухлятини" в школи

У Кривому Розі заарештували колишнього заступника мера у справі про тухлу ковбасу
Фото: 0564.ua

У Кривому Розі заарештували колишнього заступника мера Олександра Світличного, якого підозрюють у тому, що він завдав збитків державі на 3,8 млн гривень.

Як повідомляє "Сайт міста Кривого Рогу", Центрально-міський суд обрав Світличному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Застава призначена у розмірі 300 тисяч гривень.

Світличний проходить у справі про створення монополії у сфері постачання ковбасних виробів у заклади освіти Кривого Рогу. У листопаді минулого року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що з січня 2014 року приватна фірма, до якої був причетний заступник мера, здійснила постачання на суму 6 млн гривень. Кошти, отримані за наданий товар, легалізовані шляхом переведення в готівку, в бухгалтерському обліку безтоварні операції оформлені з низкою підприємств Київської області, з якими фактично господарських відносин не було.

Експертизи вилучених зразків ковбас показали, що їх виготовлено з додаванням хімічних речовин, неприпустимих для дитячого харчування. Місцевий депутат Микола Колесник пояснив, що, простіше кажучи, ковбаса ця була тухлою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram