ГоловнаПолітика

Рада ухвалила поправки в закон про суспільне мовлення

Депутати остаточно запустили створення НГТУ

Рада ухвалила поправки в закон про суспільне мовлення
Фото: Катя Куницкая

Верховна Рада ухвалила законопроект №1357 з поправками в закон про громадське телебачення, які передбачають створення державного публічного акціонерного товариства "Національна громадська телерадіокомпанія України" (НГТУ).

Сама компанія була створена Кабміном ще в листопаді минулого року, сьогодні депутати 256 голосами затвердили під неї законодавство.

НГТУ утворюється на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, Державної телерадіокомпанії "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії "Крим", державних організацій Київської державної регіональної телерадіокомпанії, Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії, Новгород-Сіверської регіональної державної телерадіокомпанії "Сіверська", Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії "Криворіжжя", Української студії телевізійних фільмів "Укртелефільм", які реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії.

Відчуження, передача (крім короткострокової оренди), приватизація нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі НГТУ, забороняється.

НГТУ мовитиме щонайменше на двох загальнонаціональних каналах (суспільно-політичному та культурно-освітньому), на регіональних каналах, а також щонайменше на трьох загальнонаціональних радіоканалах (суспільно-політичному, культурно-освітньому та молодіжному).

Нагадаємо, першу редакцію закону про суспільне мовлення ухвалили у квітні минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram