ГоловнаПолітика

Наливайченко розповів, як за часів Януковича фабрикували компромат

І яку роль у цьому зіграло російська ФСБ.

Наливайченко розповів, як за часів Януковича фабрикували компромат
Фото: Макс Требухов

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в інтерв'ю LB.ua розповів, як за президентства Віктора Януковича за допомогою ФСБ силовики фабрикували компромат.

"Було створено підрозділ з так званої комп'ютерної інформаційної безпеки. Одним з його відгалужень значився комбінат «Преса України». І відбувалося ось що: в умовному «штабі» тодішній генералітет СБУ розробляв брудні інформаційні спецоперації. Думаю, ви багато таких прикладів пам'ятайте: вкиди, фабрикація всього, аж до фотографій непристойного змісту, вигаданий компромат і т.д. «Об'єкти» - лідери опозиції, громадські активісти. Потім ці листівки - чи який там був формат, залежно від конкретного випадку - роздруковувалися на «Пресі України», силами СБУ розвозили й далі розповсюджували по всій країні - від церковних подвір'їв Тернопільщини до нічних клубів Дніпропетровська", - розповів нинішній голова відомства.

Кураторами, за словами Наливайченка, були агенти російської ФСБ.

Докладно про зв'язок СБУ і ФСБ читайте в матеріалі "Наливайченко: "Фізично перебуваючи в Росії, "колишні" постачають гроші на війну в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram