ГоловнаПолітика

Захист судді Вовка оскаржить рішення про відсторонення його від роботи

Адвокати ще не отримали рішення Вищої кваліфікаційної комісії з приводу Вовка.

Захист судді Вовка оскаржить рішення про відсторонення його від роботи
Фото: Макс Левин

Захист судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка оскаржить рішення Вищої кваліфікаційної комісії про відсторонення підзахисного від виконання своїх обов'язків.

Про це заявив адвокат Вовка Юрій Грабовський, повідомляє Укрінформ.

"Станом на сьогодні вже діє рішення Вищої кваліфікаційної комісії про відсторонення судді Вовка від виконання своїх обов'язків. Це рішення Вищої кваліфкомісії ми будемо оскаржувати у Вищому адміністративному суді", - сказав він.

Грабовський також повідомив, що захист станом на 17 березня рішення Вищої кваліфікаційної комісії про Вовка ще не отримав.

Водночас Грабовський зазначив, що він також планує звернутися до Конституційного Суду для роз'яснення порядку застосування 375 статті КПК про те, яке саме рішення є неправочинним.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Оксану Царевич, Віктора Кицюка і Сергія Вовка. Санкцію на арешт видано на прохання Генеральної прокуратури, яка розслідує проти цих суддів кримінальні провадження. Їхні дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу.

2 березня згоду на їхній арешт підписав голова Верховного Суду Ярослав Романюк.

Разом з тим Голосіївський суд відмовився заарештувати Вовка, при цьому він і так зараз не працює, бо перебуває у відпустці з догляду за дитиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram