ГоловнаПолітика

Треба припинити спекулювати на темі справи Гонгадзе, - Теличенко

Адвокат заявила, що Пукач навмисно затягує судовий процес

Треба припинити спекулювати на темі справи Гонгадзе, - Теличенко
Валентина Теличенко
Фото: telekritika.ua

Розсекречення документів у справі Пукача необхідно в першу чергу для того, щоб зменшити кількість спекуляцій навколо справи Гонгадзе. Про це сьогодні заявила журналістам представник Мирослави Гонгадзе в суді, адвокат Валентина Теличенко, пишуть "Українські новини".

"Для того щоб забрати підстави для спекуляцій, дійсно мусили б розсекретити максимальну кількість матеріалів кримінальної справи. Ми всі чули сьогодні від Подільського, що є нібито якісь документи від Смирнова (міністр внутрішніх справ України з березня 2001 по серпень 2003 - LB. ua) із зазначенням взяти у когось там явку з повинною. Ну, немає такого документа. Або у нас хтось вважає, що у нас такі погані, вибачте, правоохоронці, які даватимуть такі розпорядження?" - прокоментувала адвокат.

Теличенко також вважає, що розсекречення документів з боку МВС кардинально не вплине на характер судових засідань.

"Сьогодні ми почули в судовому засіданні, що Міністерство внутрішніх справ зняло грифи секретності з досить великої кількості томів. Однак, на жаль, і це не є чийсь гріх чи недолік в роботі, частина цих матеріалів все одно залишилися для службового користування. Точно так само МВС залишило кілька носіїв - кілька томів або декілька документів - з грифом "Секретно". Що в принципі означає, що ситуація змінилася не кардинально. Тобто знову постане питання про саме судове засідання, що його не можна проводити відкрито, оскільки частина документів з грифом "Секретно" там все-таки є".

Представник родини Гонгадзе зазначила також, що Олексій Пукач, скарга на вирок якого розглядається в Апеляційному суді Києва, навмисно затягує процес розгляду справи і також займається спекуляціями.

"Ви бачите, що Пукач спекулює на всьому, на чому тільки можна і не можна спекулювати. Наприклад, він робить вигляд, що йому для захисту потрібні саме ті документи з грифом секретності, і що без них йому просто нікуди. Я б дуже хотіла, щоб судове засідання тривало у відкритому режимі, але я б точно так само дуже хотіла б, щоб до 16 вересня 2015 року вирок щодо Пукача набув законної чинності. Я не втомлюся повторювати, що всі обставини у вироку встановлені правильно, вина Пукача встановлена правильно, покарання йому призначене абсолютно адекватне - довічне позбавлення волі", - заявила Теличенко.

Валентина Теличенко висловила своє негативне ставлення до того, що справу Гонгадзе сьогодні використовують у своїй боротьбі олігархи.

"Я сподіваюся, що дуже скоро ми будемо жити в часи, коли справа Гонгадзе перестане бути предметом для спекуляцій. Тому що сьогодні це ні що інше, як предмет для спекуляцій. І це ж уже не вперше знаходять передумови спекулювати на справі Гонгадзе. Я дуже негативно до цього ставлюся. Я до будь-яких спекуляцій на темі Гонгадзе ставлюся виключно негативно. І мені соромно, що в Україні досі використовують цю ситуацію з убивством журналіста, і що її намагаються використовувати олігархи".

Нагадаємо, раніше Теличенко заявила, що справу Пукача використовує у своїх бізнес-інтересах Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram