ГоловнаПолітика

Рада відклала початок роботи до 12:00

Депутатам знадобився час на узгодження позицій з питання Донбасу

Рада відклала початок роботи до 12:00
Архив
Фото: rada.gov.ua

Засідання Верховної Ради у вівторок розпочнеться о 12:00, а не о 10:00, як було заплановано.

Як повідомив перший віце-спікер Андрій Парубій з президії парламенту, депутатам знадобиться час для узгодження позицій щодо законопроектів порядку денного.

Верховна Рада сьогодні має розглянути президентський проект постанови №2379, яким пропонується схвалити звернення до Ради Безпеки ООН і Ради Європейського Союзу про розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки.

Також планується розглянути: президентський законопроект №2346 про згоду на допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях; проект постанови №2374 про визначення меж районів Донецької та Луганської областей з особливим режимом місцевого самоврядування та законопроект №2378 про введення особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу з дня вступу в повноваження органів місцевого самоврядування.

Крім того, Рада розгляне проект звернення до ООН, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи та Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі про порушення прав і свобод людини в Автономній Республіці Крим.

У першому читанні розглянуть: законопроекти №2262 про заборону встановлення тарифів на комунальні послуги нижче, ніж розмір економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво; №1699 про продовження підтримки тваринницьких господарств за рахунок податку на додану вартість переробних підприємств до 2016 року і №1850 про звільнення заповідників і національних парків від сплати земельного податку.

Також для ухвалення за основу на порядку денному законопроект №2264 про зняття мораторію на примусову реалізацію майна державних підприємств і компаній, у статутних фондах яких частка держави становить не менш ніж 25%, для погашення заборгованості перед "Нафтогазом України" або її дочірніми підприємствами за поставлений природний газ.

Нагадаємо, законопроекти, що стосуються особливого статусу Донбасу, відмовляється підтримувати Радикальна партія, яка входить в коаліцію, і низка позафракційників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram