ГоловнаПолітика

Україна вибрала демократичне майбутнє, у відповідь Росія окупувала Крим, - США

У Держдепі прокоментували фільм про анексію Криму

Україна вибрала демократичне майбутнє, у відповідь Росія окупувала Крим, - США

Фільм "Крым. Путь на Родину" з одкровеннями Путіна про використання силового сценарію на півострові свідчить про те, що російський лідер брехав всьому світові про непричетність своїх військ минулої весни.

Так прокоментувала російську кінострічку, яка вийшла минулих вихідних, речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає Укрінформ.

"Рік тому президент Путін казав усьому світу, що не було інтервенції російських військ у Крим, а тепер він зізнається, що російські війська справді вторгалися. І це були його власні слова", - підкреслила представник Держдепу.

Вона зазначила, що це, безумовно, "ставить під питання довіру до його заяв, які він робить сьогодні, що російські війська не вторгаються на сході України".

Псакі зазначила, що протягом року Росія проводила репресії в Криму проти неурядових організацій та національних меншин, які не є росіянами, у тому числі проти кримських татар.

Цей останній рік Росія також продовжувала свою діяльність з дестабілізації обстановки на сході України, що призвело до загибелі тисяч людей і вимушеного переселення понад мільйона мирних жителів.

Речник Держдепу підкреслила, що позиція США у питанні Криму залишається незмінною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram