ГоловнаКультура

У Києві представили тізер екранізації "Солодкої Дарусі" Марії Матіос

Фільм зняв український режисер Олександр Денисенко, учень Анджея Вайди

У Києві представили тізер екранізації "Солодкої Дарусі" Марії Матіос
Постер к фильму "Солодка Даруся"

Сьогодні у столичному кінотеатрі "Київ" відбулася офіційна презентація кінопроекту "Солодка Даруся".

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Знімальна група фільму представила тізер фільму, знятого за бестселером відомої української письменниці Марії Матіос.

Режисером картини став львівський режисер Олександр Денисенко, учень польського режисера Анджея Вайди.

Після презентації відбулася творча зустріч з автором роману і членами знімальної групи фільму. За словами останніх, тізер знімали 18 днів.

"Солодка Даруся" витримала сім видань (загальний тираж - близько 200 тис. примірників – прим. ред.). Рівно десять років тому книжка отримала найпрестижнішу українську премію - Шевченківську, - розповідає Матіос. - "Даруся" витримала безліч перекладів на багато європейських мов. У четвер у Парижі я буду представляти французький переклад. За цей час інсценізація роману пройшла 70 разів у муздрамтеатрі в Чернівцях і 180 - в Івано-Франківську. Настав час "Дарусі" заговорити кіномовою".

Презентацію відвідав мер Києва Віталій Кличко і міністр культури В'ячеслав Кириленко. Прем'єра тізера "Солодкої Дарусі" пройшла з аншлагом в червоному залі кінотеатру "Київ".

Екранізацію "Солодкої Дарусі" підтримують Президент України, фонд братів Кличків, Мінкульт і кінооператор Славомир Іздзяк.

Нагадаємо, презентація французького перекладу роману Марії Матіос відбудеться в Парижі також в рамках фестивалю української культури "Україна - вільна сцена", який пройде у квітні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram