ГоловнаПолітика

Міністр юстиції заявив, що фотошоп не врятує від люстрації

Співробітниця фіскальної служби хотіла сховатися від люстраційної перевірки за підробленим документом

Міністр юстиції заявив, що фотошоп не врятує від люстрації
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що "Люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової - це підробка і справа рук "окремих творчих чиновників".

"Закон "Про очищення влади" розвиває креативне мислення і спонукає до пошуку нових знань. Такий висновок можна зробити з сьогоднішньої історії про фальшиве "роз'яснення", за яким співробітниця фіскальної служби хотіла сховатися від люстраційної перевірки", - написав міністр у Facebook.

Петренко розповів, що одна зі співробітниць Державної фіскальної служби, а саме Ігнатенко Ганна, яка займала в період з 2010 року по 2013 рік керівні посади в територіальних органах Міністерства доходів і зборів, залишилася в системі. Її не було звільнено на підставі норми про автоматичну люстрацію.

Державна фіскальна служба офіційно підтвердила отримання від Мін'юсту за підписом Севостьянової листа, в якому роз'яснюється, що Ігнатенко не підпадає під люстрацію, заявив міністр юстиції Петренко.

"У відповіді керівництво фіскальної служби послалося на нібито роз'яснення міністерства юстиції від 13 лютого 2015 року. Ми зробили до них запит, щоб вони надали це роз'яснення, поки що факсом нам надіслали дуже дивний документ", - сказав він.

Петренко уточнив, що ЗМІ вже назвали цей документ "індульгенцією", оскільки в ньому йдеться про звільнення Ігнатенко від люстраційної перевірки і від дії закону "Про очищення влади" взагалі.

"Однак історія полягає в тому, що 13 лютого 2015 року Мін'юст не видавав листа з таким номером (Г-2687), більш того, не міг день у день відреагувати на такого роду запит, оскільки він вимагає детальної перевірки. Тому можемо стверджувати , що це банальна фальсифікація", - сказав міністр.

Глава Мін'юсту пообіцяв передати відповідні матеріали до правоохоронних органів.

У Мін'юсті нагадали, що зараз в Україні триває другий етап люстраційної перевірки, під яку підпадають працівники правоохоронних та інших силових відомств, зокрема, співробітники Державної фіскальної служби.

Раніше журналісти оприлюднили листа за підписом Севостьянової, який використовувала заступниця голови Київської податкової Ганна Ігнатенко, щоб залишитися на посаді в податкових органах і уникнути люстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram