ГоловнаПолітика

Кличко наказав прибрати сміття у Києві

Мер проінспектував столичні вулиці

Кличко наказав прибрати сміття у Києві
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко доручив подбати, щоб дороги, тротуари, двори і сквери столиці були прибраними і чистими до Великодня.

Про це він заявив на інспекції столичних районів та вулиць за участю голів райдержадміністрацій Києва, повідомили у прес-службі градоначальника.

Спершу Кличко побував на Повітрофлотському мосту, біля якого виникло стихійне звалище. "Ця територія знаходиться в оренді приватного підприємства, яке взяло на себе відповідні зобов'язання. Або вони наведуть порядок, або ми переглянемо наші домовленості. Це стосується усіх схожих об'єктів!" - підкреслив він.

За словами Кличка, київські вулиці - це не місце для смітників. "Сьогодні у столиці розпочинається двомісячник з благоустрою. Перше, що ми повинні зробити, - це очистити місто від звалищ і завалів, прибрати узбіччя доріг", - зазначив він.

При цьому мер додав, що кожен балансоутримувач має нести відповідальність за належний стан території незалежно від того, ЖЕК це чи приватний власник.

"Ми бачили багато пляшок, склянок, сміття біля МАФів. Це залишки продуктів, які купують у цих кіосках. Якщо документи на цю МАФ в порядку, вона розміщена законно, то вся прилегла територія має бути чистою, має прибиратися", - зазначив Кличко під час інспекції на вулиці Курбаса.

"Ваше завдання - зібрати усіх власників (кіосків, автостоянок, магазинів), дати їм завдання, щоб прилеглі території були прибрані за короткий час. До Великодня Київ має виблискувати", - поставив мер завдання головам районів.

Православний Великдень цього року відзначається 12 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram