ГоловнаПолітика

Турчинов про російський фільм про Крим: Путін задокументував свій злочин

Секретар РНБО вважає, що фільм стане доказом у міжнародних судах

Турчинов про російський фільм про Крим: Путін задокументував свій злочин
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що, знявши пропагандистський фільм про захоплення Криму, російський президент Володимир Путін сам задокументував свій злочин.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"У фільмі російський диктатор хизується військовою операцією із захоплення Криму та ще й вихваляється готовністю використати ядерну зброю", - сказав Турчинов, підкресливши, що це наочна демонстрація неадекватності керівництва ядерної держави, "яке становить сьогодні загрозу всьому світу".

Секретар РНБО зазначив, що інтерв'ю Путіна стане ще одним документальним підтвердженням злочинів російських військових у міжнародних судах, "де військово-політичне керівництво РФ сидітиме на лаві підсудних".

"Водночас Крим був і буде частиною території України, а його окупація - це питання часу", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, напередодні в Росії показали 2,5-годинний документальний фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" Андрія Кондрашова. У фільмі Путін, зокрема, розповідає про операцію із захоплення півострова.

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив долучити цей документальний фільм до позову України проти Росії і направити в Гаазький трибунал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram