ГоловнаПолітика

Путін вважає, що відмова Януковича від застосування зброї призвела до тяжких наслідків

Глава РФ не засуджує екс-президента України за "бездіяльність" на Майдані

Путін вважає, що відмова Януковича від застосування зброї призвела до тяжких наслідків
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у фільмі "Крым. Путь на Родину" сказав, що не засуджує рішення екс-президента України Віктора Януковича не застосовувати зброю, повідомляє "Русская служба BBC".

"Я не хочу давати оцінку його (Януковича) роботі. Він сказав: "Я не міг підписати наказ про застосування зброї. У мене рука не піднялася"... Чи можна його засуджувати за це? Я не знаю. І я не збираюся цього робити. Не вважаю себе вправі цього робити. Добре це чи погано - наслідки важкі від бездіяльності. Це очевидно", - сказав Путін в фільмі, який показав телеканал "Россия 1".

Там же Путін стверджує, що "організатори торішнього держперевороту" в Києві планували захоплення влади і фізичне усунення Януковича.

"Стало відомо, про те, що готується не тільки його (Віктора Януковича) захоплення, а й переважно для тих, хто цей державний переворот здійснив, було його (Януковича) фізичне усунення. Немає людини, як казав відомий історичний персонаж, немає проблеми", - наводить слова Путіна сайт ВДТРК.

Нагадаємо, президент Росії у фільмі, приуроченому до річниці анексії Криму, взяв на себе відповідальність за це порушення міжнародного права. Він також пояснив вторгнення в Крим "роботою на випередження".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram