ГоловнаПолітика

Порошенко назвав брехнею приховані втрати в АТО

Різних цифр немає, запевняє Президент

Порошенко назвав брехнею приховані втрати в АТО
Фото: EPA/UPG

Ніяких інших прихованих цифр щодо втрат українських військових у зоні АТО, ніж озвучувані офіційно, немає.

Це зауважив Президент Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "1+1", передає Укрінформ.

"Ніяких найрізноманітніших цифр не існує. Це якраз елемент інформаційної війни, яка ведеться проти нашої країни: про те, що нібито існують якісь приховані цифри, якісь там приховані втрати, якісь там подвійні тлумачення", - зазначив він.

Президент зазначив, що за його дорученням уповноважені представники регулярно повідомляють про кількість загиблих і поранених.

"У цивілізованій демократичній країні це приховати просто неможливо. Тим паче, що я, як Президент, як Верховний Головнокомандувач, повинен віддавати данину шани кожній сім'ї, що втратила українського героя", - заявив Порошенко.

На його переконання, "лише інформацією, лише відкритістю ми можемо на сьогоднішній день забезпечити єдність країни": "Єдність для нас понад усе. І це чутки і брехня, коли вони намагалися сказати, що під Дебальцевим при виході ми втратили чи то 100, чи то 200, чи то 300, чи інші дурниці, які поширювалися в певних областях, - ми навіть знайшли, хто це робив".

При цьому Президент заявив, що інформацію про кількість наших втрат у зоні АТО він отримує з різних джерел: "Я маю інформацію не тільки з боку Міністерства оборони та Генштабу, яким я довіряю. Інформація перевіряється спеціальними підрозділами контррозвідки СБУ, є окремі джерела з боку Головного управління розвідки Міноборони, яке є незалежним джерелом. Також я безмежно вдячний українським волонтерам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram