ГоловнаПолітика

Російський омбудсмен сумнівається, що українські лікарі зможуть потрапити до Савченко сьогодні

З допуском українських лікарів виникли проблеми

Російський омбудсмен сумнівається, що українські лікарі зможуть потрапити до Савченко сьогодні
Фото: EPA/UPG

Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова заявляє, що займається питанням допуску українських лікарів до льотчиці, народного депутата Надії Савченко, які очікують у СІЗО в Москві понад 7 годин, однак не знає, коли це може статися.

"Я займаюся цим питанням, але не хочу його коментувати, щоб не нашкодити. Сподіваюся, питання вирішиться, але навряд чи сьогодні", - сказала Памфілова в коментарі УНІАН.

За її словами, з допуском українських лікарів виникли проблеми, і зараз офіс уповноваженого займається цим питанням.

При цьому адвокат Савченко Микола Полозов в Twitter написав: "Дозвіл українським медикам на огляд Савченко ФСВП дала під гарантії омбудсмена РФ Памфілової. Медики вже 7 годин чекають. Ось ціна гарантій".

Нагадаємо, Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування. 5 березня адвокати повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке тривало понад 80 днів. Льотчиця попросила розробити їй збалансоване харчування і зажадала, щоб це зробили українські лікарі. Міністерство охорони здоров'я України визначило трьох лікарів для проведення її обстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram