ГоловнаПолітика

Справи проти Тимошенко не мали під собою підстав, - Голомша

Політик потрапила під каток кампанії переслідування опозиції

Справи проти Тимошенко не мали під собою підстав, - Голомша
Фото: Макс Требухов

Кримінальні справи проти Юлії Тимошенко не мали під собою підстав. Про це заявив колишній перший заступник Генерального прокурора Микола Голомша, який курував у 2003-2004 справи проти Тимошенко, в інтерв'ю "Главкому".

"Інформацію, яка тоді надходила, треба було ділити на два, а потім ще віднімати половину. Ви знаєте, як працює провокаційна машина, вкидаючи дезінформацію і створюючи міф. Були сигнали, які на той час нічим не були підтверджені. Ймовірно, за президентства Януковича їх узяли за основу для нового розслідування. Хоча я не бачив підстав. Те, що зараз ці справи закриті, лише підтверджує мої слова", - зазначив він.

Крім того, Голомша повідомив про безпідставність інших звинувачень на адресу Юлії Тимошенко з приводу розрахунків за газ товарами для міноборони Росії у 90-х роках.

"Абстрагуючись від політики, ми намагалися дати об'єктивну оцінку всім фактам. У результаті угоди були погашені всі борги за спожитий Україною газ, і я прекрасно пам'ятаю, як слідчі висловлювали сумніви щодо доцільності висування звинувачень проти Тимошенко. Велася кампанія переслідування опозиції в Україні. Під час розслідування це було очевидно", - переконаний він.

Нагадаємо, 22 лютого 2014 року Тимошенко випустили з тюрьми, після того як Верховна Рада проголосувала за її звільнення. Менш ніж через тиждень суд закрив справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). У квітні Верховний Суд України закрив у зв'язку з відсутністю складу злочину і так звану "газову справу", за яку сиділа Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram