ГоловнаПолітика

Савченко пригрозила відновити голодування

Депутат вимагає допустити до неї українських лікарів

Савченко пригрозила відновити голодування
Фото: EPA/UPG

Український депутат Надія Савченко, яку утримують під вартою в Росії, пригрозила відновити голодування, якщо до неї не допустять українських лікарів.

Про це вона написала в листі, який оприлюднив її адвокат Микола Полозов.

"Якщо до кінця тижня українські лікарі не будуть до мене допущені і не відкоригують мій висновок з голоду, то з понеділка, 16.03.2015 року, я відмовляюся від їжі і виведення з голоду", - сказано в ньому. Савченко заявила, що російські лікарі вводять в її раціон все нові і нові продукти, які їй не підходять. "І від яких у мене вже гострий панкреатит", - поскаржилася Савченко.

"Я розумію, що тут лікарям, Слідчому комітету РФ і російській влади головне якомога швидше перевести мене на загальний тюремний котел і сплавити знову в тюрму, щоб слідство могло тривати вічно!" - написала нардеп.

Фото: twitter.com/Moscow_advokat

Полозов також у свою чергу прокоментував у твіттері свій візит до Савченко, написавши, що "гарних новин немає, самопочуття її кращим не стає, виведення з голодування триває неправильно і з ускладненнями".

Нагадаємо, що Надія Савченко почала голодування 15 грудня 2014 року на знак протесту проти незаконного утримання під арештом в Росії. 5 березня 2015 року у зв'язку з погіршенням стану здоров'я вона почала поступовий вихід з голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram