ГоловнаПолітика

США консультуються з ЄС про посилення санкцій проти Росії

США оцінюватимуть Росію за діями, а не за словами, повідомила Нуланд

США консультуються з ЄС про посилення санкцій проти Росії
Фото: Макс Левин

США і Європейський Союз проводять спільні консультації щодо посилення санкцій проти Росії.

Про це сказала помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд під час сенатських слухань у комітеті із закордонних справ Сенату у вівторок, пише УНІАН.

"Ми вже почали консультації з нашими європейськими партнерами щодо продовження політики тиску шляхом ухвалення санкцій, якщо Росія продовжить розпалювати вогонь на сході і в інших частинах України і якщо імплементація мінських угод зазнає невдачі або більше території буде захоплено, як ми це бачили в ситуації з Дебальцевим", - сказала Нуланд.

Також помічник держсекретаря зазначила, що зобов'язання Росії відповідно до мінських угод є чіткими, і вибір залишається за нею. Нуланд нагадала, що США будуть оцінювати Росію за діями, а не за словами. "Сполучені Штати почнуть послаблювати санкції проти Росії тільки тоді, коли Мінські угоди буде повністю імплементовано", - зазначила вона.

У зв'язку з цим представник Держдепартаменту пояснила, що США сподіваються побачити в найближчій перспективі повне припинення вогню у всіх частинах східної України, повний необмежений доступ для спостерігачів ОБСЄ на територію конфлікту, у тому числі на підконтрольні сепаратистам території, а також повне відведення важкого озброєння як з боку України, так і Росії і сепаратистів, і під наглядом і контролем виконання цього процесу під егідою ОБСЄ.

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск підтвердив, що ЄС зараз не готовий посилювати санкції проти Росії, незважаючи на провокації, які тривають на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram