ГоловнаПолітика

Порошенко не погоджується з думкою про відсутність реформ в Україні

Президент перерахував досягнення нової влади

Порошенко не погоджується з думкою про відсутність реформ в Україні
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко не згоден з думкою про те, що реформи в Україні не відбуваються.

Про це він заявив в інтерв'ю "Першому національному".

"Я хотів би не погодитися з тезою, що реформи не відбуваються. Якщо хтось сприймає реформи тільки як поліпшення рівня життя людей - це неправильне розуміння реформ. Це популізм. Але я обіцяю, що ми побудуємо нову, іншу економіку, переможемо корупцію", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що не погоджується з думкою про те, що у влади був цілий рік для реформ. "Не рік. Я президент 8 з гаком місяців. А реформи в країні пішли відтоді, коли я розпустив парламент і скликав новий. З ким ви хотіли проводити реформи, з комуністами? З регіоналами? З тими, хто голосував, щоб не визнавати ДНР і ЛНР терористичними організаціями? Я був змушений взяти відповідальність на себе, розпустити парламент, провести парламентські вибори, вибрати проєвропейську коаліцію, і вона почала проводити реформи", - сказав він.

"Три місяці працює цей уряд - і розроблено і прийнято програму МВФ, розроблено і прийнято закон президента про справедливий суд. У нас сьогодні є перше голосування в Раді за зняття недоторканності суддів, перше голосування за зняття недоторканності з народних депутатів. Роками про це говорили. У нас буде децентралізація влади, і нові вибори в місцеві органи влади мають відбуватися з новими повноваженнями і більшою відповідальністю", - підкреслив Порошенко.

"Всі очікували, що в грудні Україна припинить існування, тому що ми залишимося без нафти, без газу, без грошей, без валюти. Нам нав'язували 5, 7, 8 мільярдів кубів газу, що б вимило наші золотовалютні резерви, за ціною 380 доларів. До чого ми прийшли? Ми пережили зиму, ми закупили тільки 2 мільярди, закупили за ціною - остання покупка - дешевше за 300 доларів, і врешті-решт прийшли до того, що Російська Федерація змушена була зробити заявку на збільшення на 68% обсягу прокачування, що обвалило ринок газу. І сьогодні ми будемо купувати газ по 245 за реверсом. І нарешті, ми вивели механізми політичного та енергетичного тиску на Україну і повністю диверсифікували енергопостачання. Ми про це мріяли і говорили 23 роки. Наша команда це зробила, не помічати цього - вибачте", - підсумував Президент.

Нагадаємо, раніше Порошенко обіцяв, що 2015 рік стане визначальним у проведенні реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram