ГоловнаПолітика

Перейменування групи Хомутинника пояснили місцевими виборами

Група "Відродження" буде розвивати партію Кірпи

Перейменування групи Хомутинника пояснили місцевими виборами

Перереєстрація депутатської групи Віталія Хомутинника "Економічний розвиток" на групу "Відродження" пов'язана з наміром розвивати партію "Відродження", засновану 10 років тому покійним екс-міністром транспорту Георгієм Кірпою.

Так, один з членів розформованого "Економічного розвитку" Антон Яценко повідомив у своєму фейсбуці, що увійшов до складу групи "Відродження" та планує брати участь у розвитку однойменної партії.

У червні 2014 року засновану Кірпою партію "Відродження" очолив депутат Віктор Остапчук, який входив до "Економічного розвитку". Він у минулому очолював Південно-Західну залізницю. До керівництва партії входять ще кілька колишніх і нинішніх високопоставлених транспортників.

Як зазначає рух "Чесно", швидше за все, розвивати "Відродження" будуть під місцеві вибори, які пройдуть восени.

Станом на суботу на сайті парламенту ще не оприлюднено склад групи "Відродження", є тільки імена її трьох співголів: Віталія Хомутинника, Віктора Бондаря та Валерія Писаренка. При цьому віце-спікер Оксана Сироїд, оголошуючи створення групи в п'ятницю, повідомила, що до неї увійшли 22 депутати.

Нагадаємо, депутатська група "Економічний розвиток", яку очолював Хомутинник, саморозпустилася 5 березня. "Економічний розвиток" налічував 19 депутатів, 18 з яких - члени фракції Партії регіонів у минулому скликанні парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram