ГоловнаПолітика

США заморозили програму навчання українських солдатів

Вашингтон спочатку хоче поспостерігати, як будуть дотримуватися режиму перемир'я

США заморозили програму навчання українських солдатів
Фото: EPA/UPG

США призупинили свій проект навчання українських військовослужбовців.

Про це заявив представник американських збройних сил у Європі, пише "Німецька хвиля". За його словами, адміністрація у Вашингтоні спочатку хоче поспостерігати, як сторони збройного конфлікту на сході України будуть дотримуватися режиму перемир'я.

"Адміністрація США хотіла б, щоб мінські угоди були виконані. Місія з навчання українських солдатів поки що припинена, проте американський контингент у Європі готовий виконати цю місію, якщо наш уряд ухвалить рішення перейти до її здійснення", - подає слова представника агентство Reuters .

Головнокомандувач військами США в Європі Бен Хеджиз у лютому цього року оголосив, що навчання українських солдатів почнеться в березні. Мета цієї програми - навчити українських військових оборонятися від нападів з боку проросійських бойовиків. Згідно з проектом, один батальйон американських солдатів повинен навчати три батальйони української армії.

Нагадаємо, у четвер МЗС РФ заявило, що на Яворівський полігон у Львівській області перекидають до 300 американських військовослужбовців, які навчатимуть українських солдатів поводженню із "заокеанською бойовою технікою".

Міністерство оборони України спростувало цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram