ГоловнаПолітика

Царевич поскаржилася в ГПУ на вінницького суддю

Юрій Ковбаса ухвалив рішення про обшук у робочому кабінеті судді Печерського суду

Царевич поскаржилася в ГПУ на вінницького суддю
Фото: Макс Левин

Суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич надіслала в Генпрокуратуру України заяву про скоєння кримінального злочину вінницьким суддею Юрієм Ковбасою, який ухвалив рішення про обшук в її робочому кабінеті.

Про це вона заявила під час слухання справи про обрання їй запобіжного заходу, передає Укрінформ.

"Постанова судді Ковбаси про проведення обшуку в моєму приміщенні в суді ухвалене з численними правопорушеннями. Суддя ухвалив завідомо неправомірне рішення. Тому в Генпрокуратуру було надіслано заяву про вчинення ним кримінального злочину", - сказала Царевич.

Вона уточнила, що заяву надіслано 3 березня о 10:30 з Головпоштамту у Києві.

Як повідомлялося, нині слідчий суддя Ігор Вишар розглядає заяву Царевич про відвід судді Юрію Ковбасі. Це вже другий суддя, якому вона оголошує відведення - попередньо її справу розглядав суддя Олександр Олійник.

Розгляд справи триває.

Раніше прокуратура Києва повідомила, що через недовіру київським судам клопотання про обрання запобіжного заходу двом суддям Оксані Царевич і Віктору Кицюку розгляне Вінницький міський суд.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка і Оксани Царевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram