ГоловнаПолітика

Дев'ять міністрів можуть позбутися крісел після отримання кредиту МВФ

За даними джерела, у президента також є заява про звільнення за власним бажанням голови НБУ

Дев'ять міністрів можуть позбутися крісел після отримання кредиту МВФ
Фото: EPA/UPG

Після ухвалення рішення про виділення Україні кредиту МВФ склад Кабміну може бути переформатований.

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на свої джерела в Адміністрації президента та Верховної Ради. Відповідно до цієї інформації, резидент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк вже погодили попередній список членів Кабміну з дев'яти осіб, яких планують відправити у відставку.

"Але станеться це після 11 березня, коли рада директорів МВФ має ухвалити рішення, чи відкривати Україні нову кредитну лінію у розмірі $17,5 млрд. Слідом за фондом аналогічні рішення мають ухвалити Світовий банк і ЄБРР", - йдеться у публікації.

За словами співрозмовника з найближчого оточення Порошенка, серед кандидатів "на виліт" віце-прем'єр з інфраструктури і транспорту Валерій Вощевський, його колега, який відповідає за регіональний розвиток Геннадій Зубко, а також міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус, міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко і міністр енергетики Володимир Демчишин.

Крім того, джерело зазначило, що у президента є заяву про звільнення за власним бажанням голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Крім того, в Кабміні може знову з'явитися посада першого віце-прем'єра.

"Попередньо на цю посаду погоджено Ігоря Кононенка, першого заступника голови фракції БПП, друга і бізнес-партнера Порошенка", - йдеться у публікації.

Окрім чистки Кабміну, нових керівників отримають великі держкомпанії, зокрема "Укрзалізниця". На цю посаду претендують колишній перший заступник міністра інфраструктури Ігор Малин і нардеп від БПП Тарас Кутовий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram