ГоловнаПолітика

ГПУ не довірила київським суддям справи Царевич і Кицюка

Скандальних суддів Печерського суду відвезуть у Вінницю

ГПУ не довірила київським суддям справи Царевич і Кицюка
Оксана Царевич и Виктор Кицюк
Фото: Макс Требухов

У п'ятницю, 6 березня, Вінницький міський суд розгляне клопотання слідчих київської прокуратури про обрання запобіжного заходу двом суддям Печерського райсуду Києва Оксані Царевич та Віктору Кицюку.

У повідомленні прокуратури Києва пояснюється, що запобіжний захід обиратимуть не в столиці через недовіру до київських судів:

"У цій ситуації підстава одна - це суддівська "корпоративна етика" у районних судах міста Києва. Суди Києва не погоджували нам жодних клопотань. Тому генеральний прокурор доручив розслідування цього провадження міжрегіональної групі слідчих, до складу якої входять слідчі прокуратури Вінницької області. Це його право!" - цитують у ньому слова прокурора Києва Сергія Юлдашева.

Водночас запобіжний захід для судді Вовка обиратиметься у Голосіївському суді Києва - за місцем знаходження органу досудового розслідування.

Нагадаємо, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що ухвалили завідомо неправосудні рішення щодо активістів "Автомайдану".

Суддя Вовк підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Його дії кваліфікуються за ч.2 ст.375 КК України.

4 березня Верховна Рада дозволила заарештувати Царевич, Кицюка і Вовка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram