ГоловнаПолітика

З'явилося відео затримання Колобова

Екс-міністра мають доставити на Батьківщину в рамках процедури екстрадиції

Іспанське інформаційне агентство Europa Press виклало в мережу відео затримання колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова.

Видання DW з посиланням на іспанську жандармерію уточнює, що Колобова затримали увечері 3 березня в районі селища Альтеа (провінція Аліканте). Колобов проживав від серпня 2014 року "у власному особняку в ексклюзивному селищі в районі Альтеа", де влаштувалися заможні люди з усього світу, в тому числі росіян і українців. Вартість котеджів у цьому селищі становить від одного до 10 мільйонів євро.

"Приблизно місяць тому Колобова викрили співробітники Цивільної гвардії і за ним було встановлено спостереження", - зазначив співрозмовник DW.

За його словами, затриманого вже направили у Мадрид і його справою про екстрадицію відтепер займається слідчий Національної судової палати Ісмаель Морено.

За твердженням представника Цивільної гвардії, процес екстрадиції Колобова може тривати від півроку до півтора років.

Нагадаємо, у січні 2015 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Колобова.

У вересні 2014 року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Юрія Колобова та інших членів уряду України кабінету Азарова через підозру у розтраті державного бюджету. В СБУ повідомляли, що Колобов та інші високопосадовці організували випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму $3 млрд за рахунок Фонду національного добробуту РФ. Крім того, за даними СБУ, колишні чиновники також незаконно перерахували комісію в сумі $450 тис. на користь VTB Capital plc (дочірня компанія російського банку ВТБ у Лондоні) за розміщення зазначених державних паперів.

Генпрокуратура також розслідує кримінальне провадження щодо Колобова за підозрою у розтраті 220 млн грн бюджетних коштів. Кримінальну справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram