ГоловнаПолітика

Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

Кіхтенко і Москаль отримали новий статус

Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій, зокрема дві обласні - Донецьку і Луганську, п'ять районних - Волноваську, Мар'їнську, Новоайдарську, Попаснянську, Станично-Луганську.

Адміністрації також створено в Авдіївці, Вугледарі, Красногорівці і Кримському. Ще три адміністрації будуть управляти відразу декількома населеними пунктами: одна - селами Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскіне і Горіхово-Донецьке, друга - Новотошківкою і Жолобками, третя - Троїцьким і Новозванівкою.

Про це йдеться в указі президента №123 від 5 березня.

Голови Донецької та Луганської обласних адміністрацій Олександр Кіхтенко та Геннадій Москаль стали керівниками військово-цивільних адміністрацій.

Вони повинні в триденний термін подати керівнику Антитерористичного центру при Службі безпеки України пропозиції переліку посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями військових формувань в обласних і районних військово-цивільних адміністраціях.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про військово-цивільні адміністрації на початку цього місяця. Адміністрації будуть створювати за рішенням президента в разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram