ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму викликає кримських татар на допити

Російські правоохоронні органи допитують активістів

Окупаційна влада Криму викликає кримських татар на допити

У Криму почали викликати на допити учасників II Всекримської конференції Комітету із захисту прав кримськотатарського народу. Про це повідомив голова комітету, член Меджлісу Ескендер Барієв, інформує РБК-Україна.

"У Криму почали викликати на допити учасників II Всекримської конференції Комітету із захисту прав кримськотатарського народу. На допити викликали Маушева Мустафу, Куртсєїта Абдуллаєва. Сьогодні викликали Сейтумерову Гульнару, Артмамбетова Решата і Кадирова Каміля", - повідомив Барієв.

"У їхньому розумінні, якщо ви говорите про права людини, в тому числі про міжнародні документи, які ратифікувала РФ, і Конституцію РФ, ви "сепаратист", "екстреміст", "агент" і т.д. Але заохочують правопорушників і провокаторів, які обливали зеленкою, провокували бійку на мирному зібранні, перешкоджали мирному спілкуванню в закритому приміщенні", - прокоментував кримськотатарський активіст.

Нагадаємо, за даними голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, за весь час російської окупації Криму порушено судові справи проти понад 130 кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram