ГоловнаПолітика

США планують надати Україні ще $500 млн

З початку кризи США надали Україні майже $355 млн, з яких $118 млн пішли на безпеку.

США планують надати Україні ще $500 млн
Фото: http://lenta.ru

У 2016 році США можуть виділити Україні понад півмільярда доларів.

Про це в середу під час слухань у Палаті представників США сказала помічник держсекретаря Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

"Президентський запит до бюджету на 2016 фінансовий рік включає $513,5 млн (на допомогу Україні. - Ред.), що майже вшестеро більше порівняно з нашим запитом 2014 року", - зазначила представник Держдепу.

Нуланд зазначила, що США працюють з Європою, українською стороною та МВФ над зміцненням економіки України та підтримкою реалізації плану реформ уряду, зокрема шляхом виділення додатково $1 млрд як кредитних гарантій.

У цьому контексті вона пояснила: США можуть виділити ці гроші в разі конкретного прогресу Києва у проведенні економічних реформ і "якщо того вимагатимуть умови".

Помічник держсекретаря також поінформувала, що з початку кризи в Україні США надали країні майже $355 млн з фондів іноземної допомоги на додачу до виділеного в травні 2014 року $1 млрд кредитних гарантій. Ці кошти пішли на зміцнення енергетичної безпеки; допомогу малозабезпеченим прошаркам населення в Україні для подолання наслідків зростання цін на газ; допомогу в боротьбі з корупцією; зміцнення прикордонної служби та армії (приблизно - $118 млн на сектор безпеки), а також на підтримку політичних реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram