ГоловнаПолітика

ГПУ: в кримінальних справах про Майдан ім'я Суркова не зустрічається

Заступник Шокіна закликав Наливайченка поділитися інформацією

ГПУ: в кримінальних справах про Майдан ім'я Суркова не зустрічається
Фото: ukrgazeta.com

Генеральна прокуратура затребувала у голови СБУ Валентина Наливайченка інформацію про причетність Владислава Суркова і ФСБ Росії до вбивств на Майдані.

Про це розповів заступник генпрокурора Олексій Баганець "Інтерфаксу-Україна". "Якщо він оприлюднив таку інформацію, то, будь ласка, надішліть нам матеріали, на підставі яких ви озвучили таку інформацію", - сказав Баганець.

За його словами, у кримінальних справах, про які він знає, немає згадок ні про Суркова, ні про співробітників ФСБ. "Станом на сьогоднішній день у тих матеріалах, що стосуються подій на Майдані, з якими я ознайомився, я не побачив жодних свідчень, ніяких доказів, які стосуються причетності до розстрілів людей спецпризначенців або співробітників ФСБ Росії. І прізвища Сурков я ніде не бачив у матеріалах кримінальної справи", - сказав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 18 лютого Наливайченко заявив, що Сурков особисто керував снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Про це нібито повідомили співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа".

Наливайченко також розповів, що три групи співробітників ФСБ Росії приїжджали до Києва в грудні 2013-лютому 2014 року і здійснювали організацію і планування розгону активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram