ГоловнаПолітика

Рада визнала Мельничука ініціатором бійки з Ляшком, але не покарала

Колишнього комбата "Айдару" запропонували дискваліфікувати на 5 засідань

Рада визнала Мельничука ініціатором бійки з Ляшком, але не покарала
Фото: Макс Требухов

Рада не заборонила нардепу, колишньому комбату "Айдару" Сергію Мельничуку брати участь у пленарних засіданнях за вчорашню бійку з Олегом Ляшком та іншими депутатами з його фракції.

Регламентний комітет запропонував дискваліфікувати Мельничука як ініціатора бійки на п'ять засідань (сьогоднішнє і чотири наступні). Однак за таке рішення з першого разу вдалося набрати лише 205 голосів, з другого - 191 голос.

Після того, як Рада двічі провалила пропозицію комітету, Ляшко з трибуни почав звинувачувати Блок Петра Порошенка у потуранні "тушкам". Тоді лідер фракції БПП Юрій Луценко запропонував заборонити участь у засіданнях не тільки Мельничукові, а й Ляшку.

Однак спікер Володимир Гройсман, фракції "Самопоміч" і "Батьківщина" виступили з контрпропозицією - відкласти питання покарання Мельничука на пізніше і перейти до розгляду порядку денного. Що робити з колишнім комбатом, думатимуть під час перерви.

Нагадаємо, що вчора

Ляшко і його депутати двічі побилися з Мельничуком за те, що той вступив у групу Ігоря Єремєєва "Воля народу", чим врятував її від розпуску. На думку "радикалів", Мельничуку, який раніше був їхнім соратником, за це заплатили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram