ГоловнаПолітика

Порошенко пропонує Раді збільшити чисельність армії

Президентський законопроект передбачає 250 тис. військовослужбовців

Порошенко пропонує Раді збільшити чисельність армії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко просить Верховну Раду збільшити чисельність Збройних сил України. Відповідний законопроект у понеділок зареєстровано в парламенті, його позначено як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою України. Згідно з пояснювальною запискою, необхідність правового регулювання чисельності Збройних сил виникла у зв'язку з потребою забезпечити виконання ЗСУ функцій з оборони країни.

Законопроект передбачає чисельність Збройних сил України у кількості, що не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців. В особливий період чисельність ЗСУ буде збільшуватися на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів президента про мобілізацію, затверджених законами України.

"З початком особливого періоду, враховуючи довгострокові загрози національній безпеці України у воєнній сфері, у Збройних силах України формуються два управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот і 13 взводів різного призначення", - свідчить пояснювальна записка.

Раніше президент заявляв, що чисельність ЗСУ доведуть до 250 тис. осіб уже цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram