ГоловнаПолітика

Україну запросили на навчання НАТО "з урегулювання військово-політичної кризи"

Сценарій навчань передбачає агресію однієї країни проти іншої

Україну запросили на навчання НАТО "з урегулювання військово-політичної кризи"
Фото: EPA/UPG

За інформацією LB.ua, НАТО запросило Україну взяти участь у щорічних навчаннях з урегулювання кризових ситуацій.

Сценарій цього року передбачає заходи для врегулювання військово-політичної кризи, зумовленої військовою агресією однієї країни проти іншої.

Керівництво НАТО вирішило запросити до участі в навчаннях кілька найважливіших партнерів, які не є членами НАТО. Зокрема Україну. Київ прийняв запрошення і братиме повноцінну участь у всіх заходах у рамках цих навчань.

Нагадаємо, в Міноборони раніше заявляли, що військовослужбовці ЗСУ цього року візьмуть участь в 11 міжнародних навчаннях, із яких 7 пройдуть за кордоном. Серед навчань найбільш масштабними повинні стати україно-американські Sea Breeze і Rapid Trident, які пройдуть на території України.

За кордоном пройдуть навчання Trident Juncture. Також українські ВМС візьмуть участь у навчаннях чорноморського басейну "Морський щит", а ВПС - в україно-польських навчаннях "Безпечне небо" та навчаннях країн ЄС Common Challenge.

Десантні війська України візьмуть участь у навчаннях "Кленова арка", інженерні підрозділи - в навчаннях "Світла лавина", а війська зв'язку - в Combined Endeavor.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram