ГоловнаПолітика

У Севастополі "влада" відібрала завод Порошенка

Рішення приймалося "з метою відновлення соціальної справедливості"

У Севастополі "влада" відібрала завод Порошенка
Фото: http://russos.livejournal.com

Уряд Севастополя націоналізував Севастопольський морський завод, що належить Президентові України Петру Порошенку, і ще 12 підприємств на території міста, які відмовилися пройти перереєстрацію за російським законодавством. Відповідну постанову було прийнято в суботу, 28 лютого, урядом міста.

Загалом під так звану "націоналізацію" потрапили 13 підприємств: ПАТ "Севморзавод", СРК "Севморсудоремонт", ДП "Зовнішекономсервіс", СПТ "Корабел", "Севмордорбуд", "Севморверфь", "Севмормаш", "Нова ера", "Інкермеблі", "Севморремо", "Південьсевмосервіс", ДП "Севморенерго" та ДП "Конструкторське бюро радіозв'язку", пише "Кримінформ".

Окупанти зазначають, що всі ці підприємства мають "важливе стратегічне значення" для економіки Севастополя. Їх передають у держвласність РФ для "відновлення соціальної справедливості, забезпечення безпеки, безперебійного функціонування".

Рішення ухвалили без голосування в "законодавчих зборах". Постанову підписав Сергій Меняйло, який називає себе "губернатором Севастополя" .

При цьому раніше в суботу законодавчі збори Севастополя відмовилися прийняти запропонований губернатором Сергієм Меняйлом закон про націоналізацію 35 великих підприємств міста, серед яких - Інкерманський завод марочних вин, агрофірма "Золота балка", радгосп "Качинський", "Севастопольгаз".

"Севморзавод", який належить Порошенкові, - найбільше суднобудівне підприємство в Севастополі, засноване ще в 1783 році. Завод має три сухі доки. У радянський час "Севморзавод" входив до числа світових лідерів з будівництва плавкранів, проте до 2010 року практично припинив виробництво, з 16 тисяч робочих залишилося лише 200.

Нагадаємо, раніше в Криму націоналізували "Київстар", військовий санаторій і легендарну кіностудію. Порошенко спрогнозував, що Україна відсудить у РФ все відібране майно в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram